1146 Budapest, Thököly út 114/a

Hétvégén került megrendezésre a Hungarian League XC 2014 FAI2- es versenye. A 4 napból, 2 igen jó versenynap kerekedett.

Task1:

Az első Task egy izgalmas cikk-cakk feladat volt Eger környékén. Jó gyakorlat a GPS használatához, illetve a levegőben, a cilinderekre navigáláshoz. Race to Goal-t írtak ki ami annyit jelent, hogy mindenkinek az ideje egyszerre indul és aki legelőször ér a célba az nyeri a napot. Ezt a feladattípust némileg megnehezítette aznap a szél hiánya. Aki egy-egy befújásban szerencsésen elstartolt és kiemelkedett már könnyű dolga volt és ez elmondható a mezőny 85%-ról 🙂 Fantasztikus idő, erős termikek és magas 2600m-es felhőalap jellemezte az időjárást.

A sok célbaérő közül elsőként, leggyorsabban Rácz Balázs teljesítette a feladatot, második Sokacz Milán, harmadik Galambos László. Estére a gördülékeny szervezésnek köszönhetően már olvashattuk a végeredményt..

Task3:

A pénteki napot hidegfronti hatás miatt ki kellett hagyni, így a második versenynap szombatra került. A front utáni élénk nyugat-északnyugati szél indokolta egy jó hátszeles táv kiírását. Hogy ne legyen olyan egyszerű, vagy máshogy szólva legyen benne egy kis trükk is, a start cylinder nem hagyományos módon a hegyre lett kiírva, hanem 8 km-el odébb Bogács 3km-es körzetére. Alapvetően egyéni időmérés alapján ment az aznapi feladat enter cylinderrel, tehát mindenkinek a start cylinderbe belépéskor indult az egyéni időmérése. Így nem számított ki milyen lassan/gyorsan tekert ki a hegynél, mert még el kellett érni a start cylindert Bogácsnál. Innen pedig egészen Nyíregyháza 15km-es cylinderéig tartott a feladat törés nélkül, kb. 89km.

Pár nagyobb felhőárnyék miatt többen a leszállóban kötöttek ki de a mezőny nagy %-a sikeresen eltekert, majd elindult a task-on. Sok célba érés tette még izgalmasabbá ezen a napon is az összetett eredményeket és mivel az utolsó nap az élénk szél miatt törölve lett, az így szerzett pontok összessége már kiadta a végeredményt.

Összetettben dobogós helyen:

1. Galambos László

2. Falucskai Lóránt (fAirPlay)

3. Bajor Boldizsár

Női dobogósok:

1. Tasnádi Kinga

2. Fűrész Dóra

3. Dihen Éva

Köszönjük a szervezőknek ezt a 4 napot, az időjárásnak a közreműködést és természetesen gratulálunk a helyezetteknek! Jövőre is biztatunk minden versenyzésben motivált pilótát, hogy tegye próbára magát!