a fAirPlay klubról

A fAirPlay Siklóernyős Iskolát 2012-ben alapította a jelenleg is két vezető pilóta, Falucskai Lóránt és Juhász Katalin azzal a céllal, hogy népszerűsítse a hazai siklóernyőzést. Kezdetben az ASE (Amatőr Siklórepülők Egyesülete)tagjaként, 2015 óta pedig önálló egyesületként is képviselik a repülés legszabadabb formáját a mindenkori legfontosabb szempontot szem előtt tartva, ami a magas szintű oktatás, a legnagyobb biztonság mellett. Oktatóink vallják, hogy a siklóernyőzésben a fejlődés kulcsa az alapokban és a folyamatos önképzésben rejlik, ezért iskolánk óriási hangsúlyt fektet az alapképzésre, majd ezután minden lehetőséget megad a repülés iránt elkötelezett tanulóinak, pilótáinak a fejlődésre, legyen az a repülés bármely két iránya a távrepülés vagy a műrepülés.

Szintén fontos szerepet kap a fAirPlay életében az aktív klubélet, hiszen a sport elengedhetetlen része a játék, a baráti társaság, hogy mindig legyen kivel megosztani az élményeket. Közösségi programok, túrák szervezésével azon dolgozunk, hogy minél több mosoly vegyen körül minket.

Nemzeti válogatott kerettagként, aktív versenyzőként oktatóink az országban egyedülálló szakmai tudással rendelkeznek és fejlesztik azt, hogy folyamatosan fenntartható legyen a színvonalas utánpótlásképzés. Az aktuális oktatási tematikával egységesen, saját oktatási rendszert fejlesztettek ki, ahol
kiemelt fontosságú a:

  • Kis csoportos foglalkozás
  • Tanulók biztonsága
  • személyes oktatás
  • műszakilag alkalmas, korszerű felszerelés

A csapat

A siklóernyőzés egy olyan szabadság erzés ami semmihez sem fogható, és ha ezt egy olyan csapat által élheted át mint a FairPlay nem akarod majd hogy elszakadj tőlük… a jókedv garantált minden egyes túra alkalmával 

Berkes Imre

Iskolánk, a magyar siklóernyős élet jelentős szereplője. Az egyetlen iskola vagyunk, ahol az oktatók évek óta a legmagasabb szinten, azaz Világ- és Európa bajnokságokon egyaránt képviselik az országot.

Falucskai Lóránt

Vezető Pilóta, Oktató

Juhász Katalin

Oktató, Pilóta

Ambrus Károly

Oktató, pilóta

12 éves korom óta vonz a repülés, gyerekként repülő modelleket készítettem, nyaraimat pedig jórészt a miskolci, illetve hajdúszoboszlói repülőtéren töltöttem figyelve a repülő embereket. Saját készítésű sárkányaimmal 13 évesen büszkén hajtottam végre önálló siklásokat az utcánk közelében fekvő lejtőkről. 1 évvel később a miskolci repülőklub tagja lettem, ahol aktívan fogtam bele a sárkányozásba, ’91-ben pedig ahogy az első siklóernyők bejöttek az országba, végleg eldőlt, siklóernyős leszek. A kezdetekben leginkább helyi repülésre, távrepülésre volt lehetőség és 2000 környékén próbáltam ki magam először a műrepülésben (Acro). A Magyar Repülő Szövetség oktatói minősítését 2004-ben szereztem meg, azóta is az Amatőr Siklórepülők Egyesülete (ASE) és a SIRESZ tagjaként oktatok. Az elmúlt 8 évben pedig siklóernyős felszerelések gyártásával is foglalkozom. Takáts Pál és Kézi Gábor 2 Acro Világbajnokunk után magyarként, 2011-ben elsők között hajtottam végre az Infinity-t (végtelen bukfenc), mely mai napig az egyik legnehezebben elsajátítható műrepülő manőver.
Sok éves Acro repülési és több éves távrepülésben szerzett versenyzői tapasztalatommal hiszem, hogy a repülés különböző ágai tökéletesen kiegészítik egymást.

2007 elején csöppentem bele egy tanfolyam elkezdésével a siklóernyőzés világába, akkor még nem is sejtve, hogy ez további életem egyik legmeghatározóbb része lesz. Tömtem magamba az ismeretlen új világ adta rengeteg információt és minden szabadidőmet, energiámat az ernyőkezelés tökéletes elsajátításának szenteltem. Kezdetektől vonzott az ernyőzés két fő ága, az acro repülés és a távrepülés egyaránt, viszont hamar rájöttem, hogy egy fenékkel két lovat… Mára már olyan ez nálam mint egy mérleg a két serpenyővel, egyszer egyik felé billen egyszer másik felé de egyik sem fontosabb a másiknál, a lényeg, hogy lógjon a láb a levegőben… 2010 óta aktívan képviselem a női XC versenyzést itthon és külföldön is. Számos hazai távrepülő rekord mellett jegyzik a nevem, melyek további megdöntése töretlenül motivál a repülésemben. 2013 decembere óta azonban már nem csak a versenyzésé a főszerep, oktatóként is a legjobbat igyekszem kihozni magamból és a tanítványokból egyaránt.

Örökös Tagjaink

2018-ban hívtuk életre örökös tagságunkat, hogy kifejezzük hálánkat azon klubtagjaink felé, akik önzetlenül segítették munkánkat, a klub, a közösség életét.

2018
Dr. Sélley Zoltán
Takács Csaba