Felgyorsult világunkban az idő életünk legdrágább és legféltettebb adománya, így érthető, ha mindenki arra törekszik, hogy a rendelkezésre álló időt a leghasznosabban töltse ki. Nyitunk az új dolog irányába, de ha lehet mindent a lehető leggyorsabban szeretnénk elsajátítani. Aki a siklóernyőzést szeretné alaposan megtanulni akár pár nap alatt azt el kell, hogy szomorítsuk, lehetetlen. Ezt a sportot egy életen át tanuljuk és ha alázatosan állunk a repüléshez, folyamatosan fejlesztjük magunkat, akkor mindig egy tiszta örömforrás lesz, ami elkísérhet minket életünk során úgy, hogy bármikor is beleunnánk.

Szeretném megköszönni az intenzív tanfolyamon nyújtott fáradhatatlan segítséget és odafigyelést. Köszönöm, hogy mindent összeszerveztetek, hogy semmire sem volt gondom, hogy minden kéznél volt, hogy mindent megoldottatok és hogy akár az utolsó pillanatban is újraterveztétek a napot az időjárás miatt azért, hogy az intenzív tanfolyam sűrű követelményét teljesíteni tudjam. Az elmúlt 10 napban olyan csodát mutattatok, amit nem lehet szavakkal leírni – amikor az ember a levegőben van, fentről minden apró, a rohanó világ hirtelen lelassul és csak a szél nyugtató hangját hallani. Fantasztikus! Szeretném továbbá megköszönni, hogy az első perctől kezdve nagyobb biztonságban érezhettem magam veletek egyedül a levegőben, mint a reggeli találkozóink előtt az autómmal a városban araszolva.

A siklóernyőzés számomra egy teljesen elképzelhetetlen csodás dolognak tűnt, amíg bele nem kóstoltam. Hát nem az. Sokkal több. Nagyon izgalmas és brutál fárasztó de megérte. Ez a két ember Kata és Lóri ,akik úgy tűnik arra tették fel az életüket hogy mindenki levegőben közlekedjen ezután, nagy odafigyeléssel, tudással tesznek fel mindenkit ( de nem bárkit) a levegőbe.

Miről is szól az intenzív alaptanfolyam?

Évekig nem helyeztünk hangsúlyt, az ilyen típusú tanfolyamokra – fenti okok miatt – mert meggyőződésünk, hogy egy pár napos kurzus nem ad olyan megalapozott tudást, mint egy teljes 3 hónapos alaptanfolyam. Mégis, ahogy a világ változik, minket is a gondolkodásbeli változás felé terelt és ne érts félre kedves érdeklődő, mi nem ígérjük most sem, hogy 10 nap alatt beépítjük az ösztönös mozdulatokat a kezedbe, hogy siklóernyős leszel. Azt viszont igen, hogy ha kellő alázattal, kitartással állsz a siklóernyős tanfolyamhoz, az időjárás is támogat minket és az érvényben lévő siklóernyős tematika feltételeit teljesíted, akkor megszerezheted az ’A’ vizsgát, egy nemzetközileg elismert jogosítást, az első lépcsőt meglépheted a pilótává válás útján, ami egy nagyon izgalmas felfedezésekkel teli út.

Az intenzív alaptanfolyam követelménye, teljesen megegyezik a teljes alaptanfolyam követelményével, a különbség a két típusú tanfolyam közt mégis jelentős. Az idő, ami rendelkezésedre áll, 10 egymás utáni nap, míg az alaptanfolyam alatt a minimális 10 napot 3 hónap alatt gyűjtheted össze. Az időintervallumokat előre meghatározzuk, általában egy tavaszi és egy őszi időszakot jelölünk ki. Ha minden jól alakul, akkor a kezdés előtt pár nappal már látható, hogy az időjárás is segíti-e a munkánkat (több mint 50% használható). Ha nem, akkor sajnos halasztanunk kell.

Hogy épül fel az intenzív tanfolyam?

A tervezett program nagyban függ az időjárástól, ezért aktuálisan lehetnek benne kisebb változások. Minden napot előre megbeszélt helyen kezdünk a felszerelések kiosztásával, majd közösen megyünk a gyakorlásra leginkább megfelelő helyre.

1 nap:

Papírmunka, minimális elméletezés, ismerkedés a felszereléssel, starttechnikák megismerése, futópróbák, síkterepen.

2-4 nap:

Kisdombos képzés, lankás terepen a gyakorolt starttechnikákkal első siklások, irányított fordulóváltások (min.40db)

5-10. nap:

Magasstartos képzés, minimum 100m szintkülönbségű starthelyről és csörlésből, irányított repülések (min.10db)

Még a magasstarok előtt, a napi gyakorlatozás után az elméleti anyag is leadásra kerül. Általában ez 2×3 óra időtartamú, majd a tanfolyam második felében, a leadott anyagból egy írásbeli vizsgát kell tenni.

A 10. magasstartos repülés a vizsgarepülés, ami önálló start-repülés-leszállást jelent, közben egy úgynevezett “fülcsukás” manőver bemutatásával.

Van e pihenőnap a 10 napban?

Előre tervezetten nincs pihenésre szánt nap de mivel az időjárás irányít minket, előfordulhat, hogy 1-1 napot ki kell hagynunk. Ezt az időt hasznosan eltölthetjük az elméleti oktatással, vagy a vizsgára felkészüléssel, vizsga megírásával.

Mivel kell készülnöm?

Ennyi mindenre azért nem lesz szükséged. Kényelmes túraöltözékben gyere, melegebb időben is javasoljuk a több réteg ruhát, a gyakorlás alkalmával célszerű a zárt ruházat, hosszú ujjú felső, hosszú nadrág, lehetőleg olyat amit nem sajnálsz ha esetleg koszos lesz. Illetve kérnénk, hogy magas szárú cipőben, de még jobb, ha bakancsban jössz. Hozz magaddal egész napra elegendő ennivalót és több innivalót, mint elsőre gondolnád.

Mi történik ha nem teljesülnek a feltételek?

Amennyiben a minimális feltételek nem teljesülnek pl. időjárási okokból vagy mert a minimális gyakorlatszámok hiányoznak, úgy van lehetőség további gyakorlási napokra de kizárólag már csak hétvégi napokon, ennek költsége 8.500Ft/nap. Illetve ez az összeg kiváltható abban az esetben, ha saját felszerelés vásárlásában gondolkodsz. Ez esetben a műszaki vezetőnk kiválasztja a neked szánt felszerelést és így az oktatást tovább biztosítjuk napi 4.000Ft-ért, hétvégi napokon amíg szükséges.

Mennyibe kerül az intenzív tanfolyam?

109.990Ft helyett

Most 99.990Ft

Mit tartalmaz az ár?

A tanfolyam idejére biztosítjuk számodra a:

  • siklóernyőt
  • beülőt
  • bukósisakot
  • rádiót
  • oktatási anyagot
  • vizsgadíjat

A gyakorlat helyszínére jutás költségeit az ár nem tartalmazza. Ha esetleg nincs autód, a helyszínre jutásban minden esetben segítünk előre egyeztetett költségekkel.

Ahogy a nevében szerepel ez valóban egy intenzív képzés, ami fizikailag is és mentálisan is megterhelő. Alaposan gondod át a jelentkezést, tervezd úgy a napjaidat, hogy a siklóernyőzésen kívül másra ez idő alatt nem lesz energiád. Fogadd el, hogy az időjárás fölött nincs hatalmunk, de biztos lehetsz benne, hogy részünkről minden segítséget megkapsz ezen idő alatt, hogy az álmod valóra váljon és hogy sokáig szárnyalj kedvedre gyönyörű hazai tájak felett, vagy a világot felfedezve egy új perspektívából.