1146 Budapest, Thököly út 114/a

A versenyszellem mindannyiunkban benne van, versenyzünk önmagunkkal és másokkal is. Mégis sokan ha meghallják a verseny szót megriadnak, mondván áhh én még nem tartok ott, nem vagyok olyan ügyes, nem is tudom használni a GPS-em..stb. Ezen kifogásokból kiindulva találtuk ki, hogy játékos formában, kötetlenül, rendezzünk “versenyt”, a műszerekben való jártasság megszerzésére illetve, hogy kicsit közelebb hozzuk a távrepülő versenyek hangulatát.

Őszi olaszországi túránk alkalmával, megrendeztük tehát, a II. Grappa XC Open-t. Első nap optimistán írtuk ki  a 31km-es feladatot. Sajnos a nagy páratartalom és az alacsonyan elterülő inverzió miatt, teljesíthetetlen volt már az első pont is. Ennek ellenére, többen kitartóan küzdöttek és bár nagy eredmények nem születtek, mindenki elégedetten szállt le egy jó repülés után.

Második nap, már óvatosabb volt a feladatkiírás. Szerencsére gyönyörű időt fogtunk ki, az inverzió viszont ezen a napon is ellenünk játszott, ráadásul extra nehezítésként a szél egy kissé keletről fújt. Az előző nap helyezettjei között igazi verseny bontakozott ki, amint kiderült, hogy teljesíthető a legtávolabbi pont, többen ráugrottak és nagy örömünkre szolgált, hogy ezen napon célba érőt is ünnepeltünk.

Reméljük a résztvevők hasznára vált ez a kis játék és sikerült némi gátlást feloldani a versenyzéssel kapcsolatban. Ezúton is gratulálunk mindenkinek!

A II Grappa XC Open eredményei pedig a következők:

Task1

Task2

Overall

 

Következő túráinkon is várunk titeket szeretettel!