1146 Budapest, Thököly út 114/a

Európa rekordeső a fAirPlay Klubban

Büszkén jelentjük be a hírt, mely hír már hivatalos és eltörölhetetlen. 2019 júliusában a fAirPlay vezető pilótái végleg beírták magukat a siklóernyős sporttörténelembe és mindketten Európa rekorderek lettek.

Július 10-én és Július 11-én azaz két egymást követő napon, Falucskai Lóránt vezető pilótánk Európa rekordot repült 3 töréspontos céltáv kategóriában, megdöntve ezzel a tavaly, Fichtinger Gyula által felállított rekordot. A két repülés, két Európa rekordot jelent, az első 226km, a második pedig ami immár a hivatalos rekord 241km. Az első repülést, hölgy vezető pilótánk talajról kísérte végig, azaz autóval cikázva követte a siklóernyőt több mint 300km-en keresztül, az út során végig rádió kapcsolatban is állt Lóránttal és a leszállás utáni pillanatokat boldogan örökítette meg 🙂

A repülés részletei.

A sikerek itt még nem értek véget. Pár nappal később, szintén Kocsról startolva, Kata is kitűzött egy 3 töréspontos céltáv rekordot. Ebben a kategóriában korábban még nem szerepelt jegyzett női rekord, így az elsődleges cél ennek beállítása volt. A repülés ínyencsége, hogy egy kifejezetten gyenge időben sikerült Lóránttal kéz a kézben végig együtt repülni, mind a 190km-en keresztül. A hazai xcontest-en ez a repülés aznap magasan napgyőztes is lett. Leszállás után közös volt az öröm és akkor még nem is sejtették, hogy nem csak a magyar és nemzeti női rekord teljesült, ami egyébként a teljes repülésnek egy előre kiírt része, 144km, hanem Európa rekord is lehet.

A repülés részletei.

A rekordok megrepülése embert próbáló feladat, önmagában óriási teljesítmény. Azonban ahhoz, hogy az ehhez hasonló repülésekből Európa rekord lehessen, komoly háttérmunka szükséges. A repülés napjától számítva 1 hét áll rendelkezésre egy formanyomtatvány beadására, majd 3 hónap arra, hogy minden igazolás, aláírás meglegyen. A nemzetközi rekordokat az FAI (Fédération Aéronautique Internationale) azaz a Nemzetközi Repülő Szövetség hitelesíti és miután ez megtörténik lesz egy nemzeti rekordból nemzetközileg elfogadott, hitelesített rekord, ami ezek után az idők végezetéig jegyezve marad.

A történet valóban sikertörténet, 3 Európa rekord 2 hét alatt! Gratulálunk Kata, Lóránt!