Alaptanfolyamunkon igyekszünk a siklóernyőzésről szerzett tudásunkat, tapasztalatainkat komplex módon átadni. Oktatóink meghatározó alakjai a magyar sportnak, amelyet a siklóernyőzés többféle stílusában elért kimagasló eredményeik is igazolják (Év Sportolója cím, Rekordok, Válogatott Kerettagság). Miért ne tanulnál a legjobbaktól, hiszen már több mint félezer boldog érdeklődőt elindítottunk ezen az úton? A fAirPlay szakmai hátterét két magyar siklórepülő szervezet is támogatja (HFFA, SIRESZ).

Tanfolyamunk elméleti és ezzel párhuzamosan gyakorlati oktatásból áll, melyet a sikeres ’A’ vizsga megszerzése zár. A tanfolyam időtartama 3 hónap, ám tapasztalatunk az, hogy általában 1-1,5 hónap (10-12nap) alatt befejezhető, a hétvégéket kihasználva.

Felemelő érzés amikor a kezedben megfeszülnek a hevederek, érzed az ernyő és a szél erejét, és bár még azt sem tudod mit csinálsz pontosan, de máris átjár az érzés: Igen, ezt akarom!

Hol, mikor, hogyan épül fel az alaptanfolyam?

Ha az időjárás kedvező, a hétvégéket kihasználva budapesti vagy 30km-es körzeten belüli, valamint a Fedémesi siklóernyős tanulódombokra látogatunk, ahol a kisdombos gyakorlati képzések zajlanak. Folyamatosan indulnak a tanfolyamok, előre egyeztetett kisebb csoportokkal foglalkozunk egy időben, hogy az oktatás minősége semmiképpen se menjen a mennyiség rovására.

A jobb oldalt látható tanfolyami telítettség kizárólag a 2 napos kedvcsináló hétvégékre vonatkoznak. Az alaptanfolyamra jelentkezőknek folyamatosan fenntartjuk a helyeket, bármelyik hétvégén csatlakozhatsz a csapathoz!

A fAirPlay siklóernyős iskola az alapos és biztonságos oktatást képviseli. Ez csak nagy odafigyeléssel, kicsi, de annál jobb hangulatú csoportokban lehetséges. Ha az elején kicsit bátortalanabb vagy, vagy nem érzel rá egyből a mozdulatokra, akkor is melletted állunk, és akár egyéni tréninggel is segítünk, hogy beteljesüljön az álmod.

A tanfolyam időtartama 3 hónap, ami alatt minimum 10 napon szükséges a részvétel. Tehát ha a 3 hónap alatt teljesíted az érvényben lévő tematika feltételeit, a tanfolyam végeztével, az ’A’ vizsga megszerzésével ráléphetsz a valódi pilótává válás útjára.

A tanfolyam 2 fő gyakorlati és egy elméleti részből tevődik össze, mindegyik rész egymásra épül.

Első rész

A kisdomobs képzés, melyet vízszintes terepen kezdünk. Itt megismerkedsz a siklóernyős felszereléssel, megtanulod az ernyőkezelés alapjait, az alapvető starttechnikákat, startmegszakításokat, a leszállás technikáját. Majd napról napra haladunk egyre lankásabb dombokon felfelé, ahol az első talajmenti siklásaidat hajtod végre. Itt már tényleges repülésről beszélünk, ügyelve arra, hogy a fokozatosság elvét betartsuk. Kezdetben csak 1-2 méterre emelkedhetsz el, majd a biztonságot szem előtt tartva egyre magasabbról startolsz. Szigorúan a tematika szerint haladunk de ha úgy érezzük, a minimális feltételek teljesítése után sem vagy magabiztos (vagy túlzottan az vagy), tovább gyakorlunk veled amíg szükséges.

Második rész

Elméleti képzés. Az oktatás tanteremben zajlik budapesti oktatótermünkben. Általában egy hétvégi rossz időjárású napot szentelünk az elméletezésnek de előfordulhat, hogy több részletben adjuk le hétköznapi napokon munkaidő után. Ezek után lesz időd felkészülni az elméleti írásbeli ’A’ vizsgára, amihez minden további szükséges segédanyagot is a rendelkezésedre bocsátunk.

Harmadik rész

Magasstartos képzés. Itt már ’éles’ starthelyekre látogatunk, akár az ország különböző pontjaira is, Egerbe, vagy Villányba. Ez annyit jelent, hogy míg a gyakorlóterepen végtelen hely állt rendelkezésedre a startra és leszállásra, itt már vagy egyik vagy másik korlátozva van. A starthelyek általában tisztások egy hegyoldalban, kétoldalt fákkal, bokrokkal, a futás hossza korlátozott, a starthelyek végében lehetnek szintén bokrok, meredély vagy sziklák. Illetve a leszálló is lehet egy arra kijelölt mező, házakkal, villanyvezetékekkel, fasorral körbevéve. Természetesen mire ide eljutsz, már gyakoroltad a kisebb helyekről startolást különböző szélviszonyok mellett és gyakoroltad a fordulóváltásokat, behelyezkedéseket és mindezek mellett ott leszünk mi is melletted a starthelyen és a leszállóban is de még a levegőben is fogjuk a kezed, hiszen végig rádióirányítás alatt állsz.

Mire jogosít az 'A' vizsga?

Ha a gyakorlati képzés feltételeit teljesítetted, egy teljesen önálló start – behelyezkedés – leszállást, egy a képzés alatt gyakorolt süllyesztő manővert a fülcsukást bemutatsz, továbbá megírtad a sikeres elméleti írásbeli ’A’ vizsgát, akkor egy nemzetközileg elismert jogosítást kapsz. Elkezdheted gyűjteni a repült órákat, ’kiülhetsz’ a lejtőre a barátaiddal, segítségünkkel ismerkedhetsz a termikeléssel és gyűjtheted a repülős élményeket velünk itthon vagy akár külföldön is, hogy aztán belevághass a haladó képzésbe.

Mennyibe kerül az alaptanfolyam?

Az érvényben lévő jogszabályok szerint a lajstromozásra nem kötelezett légi jármű vezetéséhez a magyar pilótáknak a világon mindenhol, külföldi pilótáknak pedig Magyarország területén LAPL orvosi minősítéssel kell rendelkezni. A tanfolyam megkezdéséhez tehát szükséged lesz a fent említett LAPL orvosi minősítésre. Hogy ezt milyen módon szerezheted meg, arról e-mailben készséggel tájékoztatunk.

Egyben fizetve: 109.990Ft

2 részletben fizetve: 114.990Ft

2 részletben történő fizetés esetén:

1. részlet: 59.990Ft (A tanfolyam megkezdésekor)
2. részlet: 55.000Ft (A magasstartos képzés megkezdésekor, az oktatási szerződésben előre meghatározott időpontig)

Ha barátaiddal többen (minimum 3 fő) is kedvet kaptatok, egyéni csoportos kedvezményt tudunk biztosítani.

Mit tartalmaz az ár?

A tanfolyam idejére biztosítjuk számodra a:
  • siklóernyőt
  • beülőt
  • bukósisakot
  • rádiót
  • oktatási anyagot
  • vizsgadíjat
  • A tanfolyam megkezdésekor regisztrálásra kerüsz a repülő szövetség online nyilvántartásába, aminek költségét az alaptanfolyam díja nem tartalmazza. A regisztráció: 3.000Ft
  • A gyakorlat helyszínére jutás költségeit az ár nem tartalmazza. Ha esetleg nincs autód, a helyszínre jutásban minden esetben segítünk előre egyeztetett költségekkel.