Siklóernyőzésről

A siklóernyőzés a repülés legegyszerűbb legszabadabb formája, egyúttal a legfiatalabb repülősport hazánkban.

Nem, ez nem ejtőernyős ugrás!

Az ejtőernyőzésben a zuhanás a lényeg és az ejtőernyő csak egy fékező eszköz, míg a siklóernyős a hosszas szárnyalást élvezi, lábról indul el és csak akkor száll fel ha szárnya nyitott és működőképes, akár egy repülőgép. A siklóernyő kinézetre és működési elvében hasonlít ugyan a légcellás (paplan) ejtőernyőre, de mégsem az.

Egy kis történelem: 1306-ból maradtak fent az első írásos feljegyzések ahol is pár kínai artista valamiféle keretre feszített vászonnal ugrott ki egy toronyból. Aztán Leonardo da Vinci is álmodozott a repülésről és vetett papírra terveket hasonló szerkezetekről. Az 1700as években alkotta meg Jean Pierre Blan az első merevítés nélküli ejtőernyőt, az első ugrás pedig egy hőlégballonról 1819-ből, Charles Guille nevéhez kötődik. Az első légcellás ejtőernyők (paplanernyők) 1964-ben jelentek meg, ilyen ernyővel az amerikai Dan Poynter ejtőernyős szakember, egy meredek hegyoldalról startolt el és ezzel megszületett a siklóernyőzés.

ejtőernyő

siklóernyő

 

Siklóernyővel lehet időtartam- vagy távrepülést végezni, vagy akár műrepülést (acro) is. A siklóernyős pilóta, hasonlóan egy vitorlázórepülőhöz, vagy motor nélküli sárkányrepülőhöz, a levegő feláramlásait kihasználva tud hosszabb időn keresztül (akár 5-6 órát) a levegőben maradni és ez alatt akár több száz kilométert megtenni. Mindez üzemanyag és motorzaj nélkül, csendesen suhanva. A siklóernyős (hasonlóan a gyalogsárkányhoz) lábon történő nekifutással indul egy hegyről, vagy síkvidéken csörlő segítségével és a repülés végén lábra, puhán száll le.

 

 

 

A siklóernyő a legegyszerűbb légi jármű, kezelése nagyon rövid idő alatt és bárki számára elsajátítható. A mély súlypontja miatt igen stabil, és kicsi a repülési sebessége. Könnyen kezelhető, az irányítása mindössze két kormányzsinórral történik. A teljes felszerelés súlya 20 kg körüli és egy hátizsákban elfér az egész.

 

Egyszerűen csak kiteríted az ernyőt egy domboldalon vagy hegyoldalon, a zsinórzat segítségével felhúzod a fejed fölé, majd futsz néhány lépést és elkezdesz emelkedni az ég felé!

Ne feledjük el azonban, hogy a siklóernyő légi jármű és hasonlóan a gépkocsihoz, vonatkoznak rá közlekedési, üzemben tartási és egyéb szabályok. Mivel a légi járművünk nagyon könnyű és lassú, alaposan ismernünk kell a közeget amiben repülünk, hogy ne kerüljünk kedvezőtlen körülmények közé. A pilótává válás folyamata nem merülhet ki a felszállás megtanulásában, ennél komplexebb tudásra kell törekedni. Ebből kifolyólag a sport egyszerűsége ellenére, a repülés megtanulása kizárólag csak szakértők irányítása mellett lehetséges! A Magyar Repülő Szövetség oktatójaként, a hivatalos tematika alapján mi ezt biztosítjuk számodra.

 

 

 

 

Amennyiben az olvasottak felkeltették az érdeklődésedet, esetleg közelebbi kapcsolatba kerülnél a siklóernyőzéssel, nézd meg milyen lehetőségeket kínál fAirPlay csapatunk.
Kérdéseiddel pedig fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.
Print Friendly
[sg_popup id=1]