1146 Budapest, Thököly út 114/a

Szombaton sikeresen lezajlott a fAirPlay éves mentőernyő dobó tréningje. Öröm volt látni, hogy mennyien tartjátok fontosnak a mentőrendszer megismerését, a mentőernyő behajtásának technikáját.

A nap legizgalmasabb részének, a szimulációs gyakorlatok bizonyultak, ahol mindenki a saját beülőjében ülve, valós repülési pozícióban szimulálhatta a mentőernyő kidobását. A résztvevők megtapasztalhatták, hogy milyen koncentrációra és fizikai erőre van szükség egy-egy dobásnál.

Kiderült pár beülő mentőernyő-gyorsító kombinációról, hogy lassítják a nyitást, majd erre a problémára megoldást is sikerült találni, még szerencse, hogy nem éles helyzetben derült ez ki.

Ha nem is mindenki de közel 50 klubtagunk vett részt a programon, akiket megkérdezve nagyon gyakorlatiasnak találták a tréninget, hiszen ha a szükség úgy hozza, ezek után akár starthelyen is tudják ellenőrizni a mentőernyő konténer tüskéinek helyzetét vagy orvosolni a mentőernyő fogantyú véletlen felszakadását.

Ismét egy remek hangulatú és hasznos csapatépítő délutánt töltöttünk együtt, jövőre mindenképpen megismételjük. Addig pedig azt kívánjuk ne is lássátok a mentőernyőtöket.

A fényképekért köszönet Cintinek!

fAirPlay csapata