Macedonia túra – Krusevo aug. 15-19-ig

macedonia

krusevo

augusztus 15-19

Macedonia legmagasabban fekvő városa, tengerszint felett 1350m-en helyezkedik el és közkedvelt túrahelyszíne iskolánknak kiváló repülési adottságai miatt. A kisváros velejárója, a kedvező földrajzi elhelyezkedéséből következő, a nyári forróságban is elviselhető mikroklíma, mely nem csak a siklóernyősöket vonzza, hanem egyben helyi macedón nyaralóváros is.

A repülős játszótér ötvözi a hegyi repülést ugyanúgy mint a hazánkban jól megszokott síkvidéki repülést. A kényelmes nagy starthely és végtelen leszállók a kezdőknek is biztosítják a fejlődési lehetőséget, valamint az óriási völgy lehetőséget ad a gyakorlottabb távrepülő pilótáknak is, a repült órák és távok gyarapítására. Számos FAI1-es világversenynek és FAI2-es versenynek ad otthont Krusevo. Egy-egy ilyen siklóernyős verseny alkalmával megtelik az egész város, esténként felpezsdül az élet, mindenki a főtéren, az utcákon van, ahol különféle szórakoztató bemutatókat szerveznek és például a néptáncosok garantáltan több száz embert bevonnak a körtáncukba. Számos étterem és teraszos hely vár bennünket a helyi ételeikkel, italaikkal és magyarországi viszonylatban is kedvező áraikkal.

Távolság: 950km

Kinek ajánljuk

Túrahelyszínünk a műfűvel borított starthely és a leszállók egyszerűsége végett ajánlható akár tanfolyam alatt állóknak is. Azonban egy egyenes sikláson túl jócskán akad itt kihívás a termikelést kóstolgató vagy a már rutinos távrepülő pilótáknak is, hiszen a keleti gerinc előtt elterülő völgy bővelkedik a lehetőségekben, legyen szó hurok-, vagy háromszögrepülésről. Itt szervezett FAI1 és FAI2 kategóriájú versenyeken szerzett széleskörű helyismeretünket és tapasztalatainkat igyekszünk átadni az arra vágyó pilótáknak, segítséketekre leszünk a napi időjáráshoz igazított optimális feladatkiírásokban és igény esetén kisebb csoportokban, közös távrepülésben vehetsz részt Európa rekorderekkel, azaz velünk. Egyszóval itt bárki megtalálja a maga kihívásait de lehetőség van egyéb alternatív programok szervezésére is, pl.: Ohrid-i tó látogatás, túrázás, fürdőzés a márványbányában

Szállás

Szállásunk Krusevoban nem egy helyszínre szerveződik. A helyiek által kiadott kedves, modern apartmanokat, általában 8-10 fős csoportokban vesszük igénybe, melyek rendszerint a nyüzsgő városka szívében helyezkednek el, egymástól pár perc sétányira. Az apartmanok 2-3 ágyas szobákkal, külön fürdőszobákkal, közösségi terekkel, wifi-vel, jól felszerelt konyhával rendelkeznek. Krusevoban minden kapható amire szükséged lehet. Hazai színvonalú boltok, gyógyszertár, bankautomata mind pár percre elérhető a szállásokról.

Részvételi feltételek

  • 2020-as évre rendezett papírok
  • Utasbiztosítás (extrém sportra) egyéni megkötése
  • teljes felszerelés

*Az utasbiztosítást a tájékoztató levél kiküldéséig ne kösd meg!

A jelentkezést előleg befizetésével tudjuk elfogadni, melynek befizetési határideje, augusztus 1., a fennmaradó összeget a túra helyszínén rendezheted. Az előleg összegét visszamondás esetén 20eur szervezési ktg levonásával adjuk vissza, az utazási dátum előtt 2 héttel viszont már a teljes előleg öszege felszámolásra kerül. Amennyiben a túra időjárási okokból meghiúsul, úgy az előleg összege visszajár, 20eur szervezési költség levonásával.

Költségek

A túra költségei
Pilótáknak
199eur
Kísérőknek
149eur
Utazás* költségei
Busszal
110eur

*A buszos utazás 9 személyes kisbusszal történik. A helyeket jelentkezési, illetve előleg befizetési sorrendben töltjük fel. Igény esetén több busz is rendelkezésre áll.

Egyéb költségek
  • kiutazási költségek
  • felszállítás 3eur/kör
  • étkezés, költőpénz
  • extra programok költségei

Előleg

Az előleg befizetésének határideje
(legkésőbb) augusztus 1.
Az előleg összege
100eur
Indulás
augusztus 15
Érkezés
augusztus 19

Az indulás helyszínét és a pontos indulást az utazás előtt pár nappal kiküldött információs e-mailben pontosítjuk. Péntek esti indulással és csütörtök hajnali érkezéssel lehet számolni.

szabad helyek

18 fő

Jelentkezés a túrára

[contact-form-7 id=”34024″ html_class=”gem-contact-form-dark”]

A túrával kapcsolatos egyéb kérdéseiddel fordulj hozzánk bizalommal. A szabad helyek száma 2 frissítés között változhat. Ha a repülős utazást választod, jegyvásárlás előtt vedd fel velünk a kapcsolatot.

fAirPlay csapata