Hétvégi kirándulás Egerben

hazai pálya

Eger

szeptember 19-20

Szeptember derekán már lassan búcsúztatni kezdjük a nyarat, mely idén igencsak változatosra sikeredett. Ilyenkor még buzog bennünk a nyár, utazás, kirándulás na és persze a repülés utáni vágy.
Gyakori hazai úti célunk a Nagy-Eged hegy, ami idén a Magyar Nemzeti Bajnokságnak is otthont adott, hiszen több starthely is rendelkezésre áll a repülés indítására. A fAirPlay túráin megszokott szakmai színvonallal állunk minden résztvevő rendelkezésére. Segítünk, ha a termikelést kóstolgatnád de abban is, ha nagyobb repülésről álmodozol de még nem tudod, hogy fogj bele.  Természetesen a környék nem csak repülésre alkalmas, ezért szívesen látunk kísérőket, családtagokat, barát- barátnőket egyaránt.

Távolság: 130km

Kinek ajánljuk

A Nagy Eged hegy a maga 240m szintkülönbségével kiemelkedő a hazai starthely lehetőségek közt és ami különösen vonzóvá teszi itthon, hogy több szélirányra használható, 3 jól karbantartott starthely várja a lelkes repülni vágyó pilótákat. Ebben az időszakban is jellemzően termikusan aktív, tehát távrepülhető, a késő délutáni időszakban pedig gyakori a hegyen kialakuló vajsima gyogyi. 🙂 Eger képzettségtől függetlenül bárkinek lehetőségekkel teli, legyen szó a termikelés gyakorlásáról vagy akár kisebb távrepülésekről. A túrahelyszínt ajánljuk akár az alaptanfolyam végén járóknak, kezdőknek, haladóknak, távrepülni vágyóknak, egyszóval bárkinek.

Szállás

A repülések után Egerszalókra vonulunk vissza szállásunkra, ahol 4 ágyas apartmanokkal várnak minket. A településen belül gyalog megközelíthető a híres egerszalóki termálfürdő és sódomb ha valaki szeretné ellazítani repüléstől megfáradt izmait. A túra részeként egy all you can eat grillvacsorát szervezünk.

Részvételi feltételek

 • 2020-as évre rendezett papírok

A jelentkezést előleg befizetésével tudjuk elfogadni, melynek befizetési határideje, szeptember 15., a fennmaradó összeget a túra helyszínén rendezheted. Az előleg összegét visszamondás esetén 2.000Ft szervezési ktg levonásával adjuk vissza. Amennyiben a túra időjárási okokból meghiúsul, úgy az előleg összege visszajár, 2.000Ft szervezési költség levonásával.

Költségek

A túra költségei
Pilótáknak**
25.000Ft
Kísérőknek
15.000Ft
Utazás* költségei
Busszal
3.400Ft

*A buszos utazás 9 személyes kisbusszal történik. Igény esetén több busz is rendelkezésre áll.

**Az őszi haladóképzésen résztvevők túra költsége 17.000Ft

Túra költsége tartalmazza:
 • a túra szervezését
 • 1 éjszaka szállást 4  ágyas apartmanban
 • grillvacsorát
 • felszállítást napi 1 alkalommal
 • helyismeretet, meteo figyelését
 • rádióirányítást, oktatói felügyeletet 2 oktatóval
 • extra közösségi programok szervezését
 • megszokott jó hangulatot
Egyéb költségek
 • utazási költségek
 • egyéb étkezés, költőpénz
 • extra programok költségei

Előleg

A túrára való jelentkezést KIZÁRÓLAG előleg befizetés mellett tudjuk elfogadni. Szóbeli, írásbeli bejelentkezés esetén a helyfoglalás nem garantált. Túljelentkezés esetén, a befizetési határidő módosulhat, amiről az előzetesen bejelentkezőket írásban értesítjük.

Az előleg befizetésének határideje
szeptember 15.
Az előleg összege
10.000Ft
Indulás
szeptember 19
Érkezés
szeptember 20

Az indulás helyszínét és a pontos indulást az utazás előtt pár nappal kiküldött információs e-mailben pontosítjuk.

szabad helyek

16 fő

Jelentkezés a túrára


BusszalAutóvalRepülővel

A túrával kapcsolatos egyéb kérdéseiddel fordulj hozzánk bizalommal. A szabad helyek száma 2 frissítés között változhat. Ha a repülős utazást választod, jegyvásárlás előtt vedd fel velünk a kapcsolatot.

fAirPlay csapata