Andalúziai tavasz Február 22-29

Andalúzia

Algodonales

Február 22-29

Immár kedves ismerősként térünk vissza újra az Andalúzia szívében található piciny városkába, Algodonales-be. A hely magával ragadó! Aki ott volt már tudja, aki még nem, most megtapasztalhatja milyen februárban a Zahara tó türkizkék vize felett Griffon keselyűkkel együtt 2000 méteren lábat lógatni. 50km-es körzetben minden szélirányra található starthely és minden irányban akad bőséges látnivaló is. Európában az egyetlen hely, ahol már februárban sem ritka a 30-50km-es távrepülés. Repülés után pedig, ha utolér a naplemente, megfáradtan nincs is jobb mint betérni a helyi siklóernyős bárba, ahol egy jó Tequila és Tapas mellett az aznapi videókat nézegetve, beszámolhatunk egymásnak élményeinkről.

Távolság: 3100km

Az olajfaligetek vidéke a január februári időszakban közkedvelt találkozóhelye a világ számos pilótájának, hiszen ebben az időszakban a legalkalmasabb repülésre, távrepülésre! Tökéletes lehetőség a télen görcsössé vált siklóernyős izmaink bemelegítésére, illetve a tavaszra való felkészülésre. Szállásunk, egy 3-4 ágyas szobákkal rendelkező házikó, a városka szívében található, így minden gyalogszerrel 5 percen belül elérhető. A szálláson – ahogy Andalúzia nagy részén – nincs fűtés, cserébe van viszont egy nagyon hangulatos kandalló ami előtt átmelegedve általában elindulnak az esti programok.

Kinek ajánljuk

Ezt a helyszínt ajánljuk kezdő és haladó pilótáinknak is illetve mindenkinek aki szeret kirándulni hiszen Algodonales 100km-es körzetében számos látványosság található A starthelyek általában murvásak szinte minden irányra egyszerűen startolhatóak, a leszállók kényelmesen elérhetőek, jól látható helyen vannak, több irányból megközelíthetőek.

Szállás

Szállásunk Algodonales központjától pár perc sétára található. A házban melyet csak mi bérlünk, 3 különálló apartman található melyek mindegyike további 3db 2-3 ágyas szobával rendelkezik. Az apartmanokban felszerelt konyha, közösségi helyiség is van, továbbá egy-egy terasz panorámával a hegyünkre.

Részvételi feltételek

 • 2020-as évre rendezett papírok
 • Utasbiztosítás (extrém sportra) egyéni megkötése
 • teljes felszerelés

*Az utasbiztosítást a tájékoztató levél kiküldéséig ne kösd meg, amit az utazás előtt 3 nappal küldünk e-mailben!

A jelentkezést kizárólag előleg befizetésével tudjuk elfogadni! A helyeket jelentkezés után, előleg befizetési sorrendben töltjük fel. A befizetés határideje, legkésőbb január 20. A fennmaradó összeget a túra helyszínén rendezheted. Az előleget visszamondás esetén, az utazási dátum előtt 4 héttel már nem áll módunkban visszaadni. A túra repülőjegy vásárláshoz kötött így időjárási körülményektől függetlenül elindul.

Költségek

A túra költségei
Pilótáknak
349eur
Kísérőknek
299eur
Utazás* költségei
Repülővel
kb.60.000Ft

*A repülős utaknál, a repülőjegy vásárlás előre egyeztetve de egyénileg történik. A túra résztvevői mind egy járattal utaznak majd. Javasoljuk a jegyeket a böngészők inkognitó módjában keresni. Célszerű az első repülőjegyre keresés alkalmával már véglegesíteni a vásárlást, mert a jegyárak lassan kúsznak felfelé. Mielőtt megvásárolod a jegyed, jelezd felénk a túrán való részvételi szándékod.

Túra költsége tartalmazza:
 • a túra szervezését
 • transzportot a repülőtér és Algodonales között
 • helyi közlekedést
 • 7 éjszaka szállást 2-3 ágyas szobákkal rendelkező apartmanokban
 • felszállítást naponta többször
 • helyismeretet, meteo figyelését
 • rádióirányítást, oktatói felügyeletet 2 oktatóval
 • extra közösségi programok szervezését, kirándulások 100km-en belül
Egyéb költségek
 • kiutazási költségek
 • étkezés, költőpénz
 • extra programok költségei

Előleg

Az előleg befizetésének határideje
Január 20.*
Az előleg összege
200eur

*A helyeket jelentkezés után előleg befizetési sorrendben töltjük. Írásbeli, vagy szóbeli jelentkezéssel még nem véglegesíted a helyed a túrán.

Indulás
Február 22
Érkezés
Február 29

Az indulás helyszínét és a pontos indulást az utazás előtt pár nappal kiküldött információs e-mailben pontosítjuk.

szabad helyek

2 fő


BusszalAutóvalRepülővel

A túrával kapcsolatos egyéb kérdéseiddel fordulj hozzánk bizalommal. A szabad helyek száma 2 frissítés között változhat. Ha a repülős utazást választod, jegyvásárlás előtt vedd fel velünk a kapcsolatot.

fAirPlay csapata