Áger fairplay túra Szeptember 9-16-ig

Spanyolország

Áger

Szeptember 9-16

Iskolánk, friss túrahelyszínként Katalóniába, a Montsec hegység csodás hegyvonulataihoz, Áger völgyébe invitál. Bár a Costa Brava sziklás tengerpartjai több látogatót vonzanak, minket siklóernyősöket mégis jobban vonzz ez az eldugott csoda világ. Barcelonától mindössze 170km távolságra a természet bőven osztogatja bájait. Legyen szó a fehér, sziklás függőleges falakról, türkiz színben pompázó folyókkal irdalt szűk és mély folyóvölgyekről a dimbes-dombos mandulaligetekről. És akkor a játszóterünkről még nem is beszéltünk, ahol közel 40 km-nyi sziklavonulat vár felfedezésre. Helyi versenyen szerzett széleskörű tapasztalataink alapján őszinte szívvel ajánljuk ezt a túrát a természet szépségeit, a szeptemberben is aktív távrepülő időt vágyó pilótáknak valamint azok kísérőinek egyaránt. A repülésen kívül számtalan programlehetőség adott: rafting, kajaktúra, via ferrata, túrázás stb.

Távolság: 2100km

Az időpontválasztás nem véletlen. A nyár repülés tekintetében a sziklafalak miatt igen erős, még szeptemberben sem ritkák a 5m/s fölötti emelések. Jó időben szinte gyerekjáték megrepülni a hegyvonulat teljes hosszát oda-vissza de a repülési lehetőségek ebben nem merülnek ki. Még ilyentájt sem ritkák a 3000m körüli felhőalapok, így a távrepülő pilóták bátran kóstolgathatják a környék további gerinceit, vagy a hegy mögötti síkság egészen hazai hangulatát. Távol a starthely mögött láthatóak a néha még nyáron is havas Pireneusok csúcsai is. Áger településétől kb. 80km autókázásra található egy másik főleg Acro-s körökben ismert nagyon híres starthely, Organyá, ahová terveink szerint szintén ellátogatunk.

Kinek ajánljuk

A hegy jó idő esetén napfelkelte után nemsokkal, reggel 8:00-tól alkalmas egy-egy nyugodt lesiklásra, magasstartok gyűjtésére nagyjából 11 óráig. 11:00-től átveszik a terepet a távrepülő ambíciókkal rendelkező pilóták, akik nem tágítanak egészen 16:00 óra magasságáig. Majd ezután naplementéig, este 19:00-ig ismét a nyugodt repülésre, gyogyizásra, lejtőrepülésre vágyóké a gerinc. Tehát a kinek ajánljuk kérdésre legrövidebben, képzettségi szinttől függetlenül bárkinek – válasz – a legmegfelelőbb. A túráinkon megszokott magas szakmai színvonallal, két oktatóval, starthely és leszálló segédlettel vigyázzuk a túra résztvevőinek gondtalan repüléseit.

Szállás

Szállásunk, a hegy tövében elhelyezkedő leszálló szomszédságában található, így leszállás, hajtogatás és 1 perc séta után, máris kikérhetjük az első hűvös leszálló sörünket, esetleg egy kiadós ebédet/vacsorát is elfogyaszthatunk, vagy ha inkább pihenésre vágyunk, kényelmesen elnyújtózhatunk a 2 vagy 3 ágyas igényes szobáink egyikében. A szállás mellé a túradíj részeként reggeli is jár.

Részvételi feltételek

 • 2019-es évre rendezett papírok
 • Utasbiztosítás (extrém sportra) egyéni megkötése
 • teljes felszerelés

*Az utasbiztosítást a tájékoztató levél kiküldéséig ne kösd meg!

A jelentkezést csak előleg befizetésével tudjuk elfogadni, melynek utolsó befizetési határideje, augusztus 19. A fennmaradó összeget pedig a túra helyszínén rendezheted. A repülőjegy megvásárlása nem minősül jelentkezésnek. A helyeket előleg befizetési sorrendben töltjük. Az előleget egy hónappal az utazási dátum előtt – visszamondás esetén – már nem áll módunkban visszaadni.

Költségek

A túra költségei
Pilótáknak
389eur
Kísérőknek
349eur
Utazás* költségei
Repülővel
kb.50.000Ft

*A repülős utaknál, a repülőjegy vásárlás egyénileg történik. Célszerű az első keresés alkalmával már véglegesíteni a vásárlást, mert a jegyárak lassan kúsznak felfelé. Mielőtt megvásárolod a jegyed, jelezd felénk a túrán való részvételi szándékod.

Túra költsége tartalmazza:
 • a túra szervezését
 • transzportot a reptér és Áger között
 • helyi közlekedést
 • 7 éjszaka szállást reggelivel, 2-3 ágyas szobákkal rendelkező házban
 • felszállítást naponta többször
 • helyismeretet, meteo figyelését
 • rádióirányítást, oktatói felügyeletet 2 oktatóval
 • extra közösségi programok szervezését, kirándulások 100km-en belül
Egyéb költségek
 • kiutazási költségek
 • étkezés, költőpénz
 • extra programok költségei

Előleg

Az előleg befizetésének határideje
Augusztus 19.
Az előleg összege
250eur
Indulás
Szeptember 9
Érkezés
Szeptember 16

Az indulás helyszínét és a pontos indulást az utazás előtt pár nappal kiküldött információs e-mailben pontosítjuk.

szabad helyek
#

6 fő


BusszalAutóvalRepülővel

A túrával kapcsolatos egyéb kérdéseiddel fordulj hozzánk bizalommal. A szabad helyek száma 2 frissítés között változhat. Ha a repülős utazást választod, jegyvásárlás előtt vedd fel velünk a kapcsolatot.

fAirPlay csapata